De e-mail kan ook benaderd worden via de webmail. Door /webmail te plakken achter je domeinnaam kan je hier inloggen. De inloggegevens zijn hetzelfde als wanneer je het instelt voor een e-mail client.

Bijvoorbeeld:

http://www.mijndomeinnaam.nl/webmail

Inlogscherm van Roundcube

Hier kan je informatie vinden over een aantal onderwerpen:

1. Taalinstellingen wijzigen
  2. Mappen wijzigen
  3. Wachtwoord wijzigen

Taalinstellingen wijzigen

De taal staat standaard ingesteld in het Engels, dit kan je veranderen.

Stap 1.  Klik op het tandwieltje rechtsboven bovenin met de naam Settings.

Instellingen staan bij het tandwieltje

Stap 2. Ga naar de sectie User Interface dat staat onder Preferences. Hier vind je een uitklapmenu waar je een andere taal kan instellen. Wanneer je de juiste taal hebt gekozen klik je op Save.

Mappen wijzigen

De mappen kunnen ook beheerd worden via Roundcube, de wijzigingen worden hier standaard ook meteen op de server aangepast.

Stap 1. Klik op het tandwieltje rechtsboven met de naam Settings.

Stap 2. Ga naar Folders dit staat onder Settings. Hier kan je mappen aanmaken of verwijderen. Ook is het mogelijk om mappen wel of niet met de server te synchroniseren. Dit doe je door het vinkje aan of uit te zetten.

Wanneer een map gekoppeld is aan een speciale folder kan deze niet worden aangepast. Speciale folders zijn: concepten, verzonden, spam, prullenbak en archief.

Beheer scherm voor mappen

Nieuwe mappen kunnen aangemaakt worden met het plus teken, dit staat onderaan het scherm.

Plus teken voor nieuwe mappen

Onder Preferences en dan Special Folders kan je een map wel of niet toewijzen aan een speciale folder. Zolang een folder toegewezen is kan deze niet aangepast worden.

Beheer scherm speciale folders

Wachtwoord wijzigen

Het wachtwoord van de mailbox kan ook binnen Roundcube veranderd worden.

Stap 1.  Klik op het tandwieltje rechtsboven met de naam Settings.

Instellingen staan bij het tandwieltje

Stap 2. Onder Settings ga je naar Password waar je het wachtwoord kan wijzigen. Eerst voer je het oude wachtwoord in en daarna twee keer het nieuwe. Wanneer je klaar bent klik je op Save.

Nieuwe wachtwoord scherm