Het updaten van Wordpress, plugins en thema's  kun je eenvoudig doen vanuit het dashboard van Wordpress.

Er dient eerst ingelogd te worden bij de wordpress website, dit kan door bijvoorbeeld naar <domeinnaam.extensie>/wp-admin te gaan (voorbeeld testdomein.nl/wp-admin)

WordPress updaten

Als er een algemene update van WordPress beschikbaar is, kun je deze ook eenvoudig installeren vanuit het dashboard van WordPress. Hiervoor kies je het tabblad 'Dashboard > Updates'.

image

Je komt dan in het scherm 'WordPress Updates'. Hier kun je op de knop 'Update Now' klikken. De nieuwste versie van WordPress wordt dan automatisch geïnstalleerd.

image

Plugins updaten

In het update scherm staat onderin ook de plugins die geüpdate kunnen worden.

Druk op het vakje zodat alle plugins geselecteerd worden en daarna op Plugins bijwerken.

image

Alle plugins zijn nu ook succesvol bijgewerkt.

Updaten van het thema
In het update scherm staat helemaal onderin een overzicht met thema's

Deze zijn gemakkelijk te updaten.
Selecteer de thema's of druk op alles selecteren. Daarna op Thema's bijwerken.

image

Alles is nu geupdate. Wordpress, Plugins en de thema's hebben nu de laatste versie.