Het maken van een e-mailaccount doe je via het hostingpaneel. Voor de meeste klanten is dit DirectAdmin. De inloggegevens hiervoor heb je in het begin per e-mail toegestuurd gekregen. Mocht je deze kwijt zijn dan kunnen wij deze opnieuw sturen. Neem dan contact met ons op.

Log in bij DirectAdmin door je domeinnaam te gebruiken met vier keer het getal twee achter .nl. Bijvoorbeeld: www.uwdomeinnaam.nl:2222

Login scherm van DirectAdmin

Nadat je ingelogd bent bij DirectAdmin krijg je het Home scherm te zien, tenzij er meerdere domeinen op het hostingaccount staan, dan moet je eerst op het domein klikken dat je wilt beheren.

Stap 1. In het Home scherm kijk je onder het kopje E-mail Management en klik je hier op het linkje E-mail Accounts.

E-mail management sectie voor alle beheer opties betreft mail

Stap 2. In het nieuwe scherm heb je een overzicht van alle e-mailaccounts die aangemaakt zijn voor het domein. Om een nieuw account aan te maken klik je op Create mail account.

Let op! Het eerste e-mail account dat standaard is aangemaakt wordt gebruikt voor het systeem van DirectAdmin, deze kan je zelf niet gebruiken of verwijderen.

Stap 3. Je kunt nu de naam en het wachtwoord opgeven voor het e-mail account, DirectAdmin geeft de optie om een willekeurig wachtwoord te maken.

De Quota kan ingesteld worden om te limiteren hoeveel schijfruimte het e-mail account mag gebruiken, de waarde 0 betekend dat het geen limiet heeft.

In het laatste veld wordt er aangegeven hoeveel berichten het account mag versturen per dag, dit is standaard 200. Tenzij je van plan bent om massaal mail te versturen, kan dit veld beter leeg blijven.

Nadat je klaar bent klik je op de knop Create.

Aanmaak scherm voor mailaccounts

Stap 4. Nadat het e-mailaccount is aangemaakt worden de gegevens eenmalig weergegeven. Hiermee kan je de e-mail instellen in een e-mail programma zoals Outlook of direct inloggen via de webmail. Noteer deze goed.

Het e-mailaccount is nu aangemaakt! Kijk hier voor het configureren van uw nieuwe mailaccount in Outlook.

De webmail kan je bereiken door /webmail achter je domeinnaam te plaatsen. Bijvoorbeeld: www.mijndomein.nl/webmail

Account informatie wordt eenmalig getoond bij het aanmaken