Een FTP-acount is nodig om via het File Transfer Protocol en met behulp van een FTP-client zoals FileZilla bestanden van uw computer te uploaden naar uw website.

Bij het aanmaken van uw hostingpakket krijgt u standaard een FTP-login die gelijk is aan uw DirectAdmin login. Uit veiligheidsoverwegingen raden wij aan dat u altijd een aparte FTP-account aanmaakt, met een andere gebruikersnaam en wachtwoord.Stap 1. Log in op DirectAdmin en kies indien nodig de juiste domeinnaam. Klik vervolgens op FTP Management onder het kopje Your Account.Stap 2. Klik vervolgens op Create FTP account.Stap 3. Vul nu het formulier in. 


  • Bij FTP Username vult u de gebruikersnaam in van uw FTP-account. In ons voorbeeld maken wij ftpaccount@rimote.nl aan. Let op: u hoeft dus alleen het gedeelte voor het @-teken in te vullen. Bij het inloggen dient u wel de gehele gebruikersnaam inclusief alles achter het @-teken in te vullen.
  • Bij de velden Enter Password en Re-Enter Password kunt u zelf een wachtwoord invullen. Wij raden echter aan dat u kiest voor de optie Random. DirectAdmin zal dan zelf een sterk en uniek wachtwoord aanmaken. Het wachtwoord dat DirectAdmin voor u aanmaakt is gelijk te zien naast de knop. Deze dient u gelijk te noteren want dit is de enige keer dat u het wachtwoord te zien krijgt.
  • Vervolgens heeft u een viertal opties wat betreft waar de FTP-account toegang toe zal verstrekken. Zo kunt u bijvoorbeeld instellen dat de FTP-account alleen één domeinnaam kan beheren, of zelfs alleen maar een enkele map. In ons voorbeeld kiezen wij voor Custom, /home/rimote is daar al automatisch ingevuld. Zo kunnen we met één FTP-account meerdere domeinnamen beheren.


Klik als u klaar bent met invullen op Create.