Heb je bij ons een mailbox bijvoorbeeld info@domeinnaam.nl en wil je deze graag uitlezen via je Gmail account dan is het aan te raden om GEEN redirect te gebruiken maar om de mailbox uit te laten lezen door Gmail via IMAP of POP3.

Waarom geen redirect? Een redirect is meer foutgevoelig i.v.m. spamfilters en mocht de redirect om een of andere manier niet werken dan gaat vaak de mail verloren, via onderstaande methode kan er geen mail verloren gaan.

Stap 1. Login in Gmail.

Stap 2. Ga naar Settings of Instellingen voor de Nederlandstalige versie, rechts onder het tandwieltje.

Stap 3. Klik op het tabblad Accounts and Import.

Stap 4. Onder Check mail from other accounts (E-mail bekijken uit andere accounts) klik op Add a mail account you own (Een e-mailaccount toevoegen).

Stap 5. Volg de wizard popup, jouw POP-server = mail.domeinnaam.nl

Nu haalt Gmail automatisch je mail op van onze server en komt de mail automatisch allemaal in je gmail terecht!

Eventueel kan je ook Gmail gebruiken om mail te verzenden via onze server met je e-mail adres bij van ons:

E-mail verzenden via Gmail

Stap 1. Ga naar Settings of Instellingen (rechts onder het tandwieltje)

3) Klik op het tabblad Accounts and Import

4) Onder het stukje Check email from other accounts klik je op Add another email address you own

5) Er opent een nieuwe scherm, vul hier de gewenste informatie in en zorg dat het vinkje Treat as an alias aangevinkt is. Klik op Next.

6) Vul hier de juiste e-mail instellingen in. Waar mijndomeinnaam staat vul je eigen domein naam in.

SMTP-Server = mail.mijndomeinnaam.nl

Username = jouw e-mailadres

Password = jouw wachtwoord

Selecteer: Secured connection using TLS (recommended) en klik Add account

7) Optioneel: “When replying to a message” die kun je het beste zetten op “Reply from the same address the message was sent to”.

Wanneer je nu een nieuw bericht gaat opstellen via Gmail kun je kiezen welk afzender adres je gebruikt.

Let erop dat er maximaal 5 e-mail adressen toegevoegd kunnen worden