Hier vindt u een handleiding voor het instellen van een e-mailaccount op uw iPhone of iPad. Als voorbeeld zijn er plaatjes gebruikt van de iPhone, dit moet vrijwel geheel overeenkomen met de iPad.


Alleen de mail instellingen nodig? Deze staan onderaan de pagina.


U kunt eventueel ook de handleiding van Apple inzien: 

https://support.apple.com/nl-nl/HT201320


Op uw iPhone/iPad gaat u naar (1) Instellingen en dan Mail. In het volgende scherm klikt u op (2) Accounts en dan (3) Add Account.


(1)    


(2)     


 (3)Indien u geen Exchange bij ons afneemt maar u wilt graag een e-mailaccount toevoegen die u zelf heeft aangemaakt in uw hostingaccount dan kiest u voor (1) Other en vervolgens kiest u voor (2) Add Mail Account. (3) Hier vult u de informatie van uw mailaccount in.


(1)    


(2)    


(3)    


Als u het e-mailaccount op meerdere apparaten wilt gebruiken kunt u het beste gebruik maken van IMAP. Hiermee blijft de e-mail in de mailbox op de server, met POP3 download u alle mail uit uw mailbox naar uw apparaat.

Vul voor zowel de (1) inkomende mail als de (2) uitgaande mail dezelfde informatie in. Hier doet u dus mail.uwdomeinnaam.nl en de login voor het mailaccount. 


(1)     


(2)     


(3) Nadat u op Next klikt kan het zijn dat er een melding komt. Als u geen SSL certificaat heeft moet u hier kiezen voor Yes. (4) In het volgende scherm kunt u kiezen voor welke mail programma u het wilt gebruiken. Meeste gebruikers laten het staan zoals het is, klik dan op Save.


(3)     


(4)     Uw mailaccount is nu ingesteld. Soms wil het voorkomen dat de iPhone toch stiekem SSL heeft aangezet voor de uitgaande mail server. Dit kan voor vervelende berichten zorgen die klagen over onbetrouwbare certificaten. Heeft u hier last van? Bekijk dan de oplossing die wij hier voor hebben gemaakt.


Heeft u alleen de mail instellingen nodig?


Inkomende mailserver: mail.uwdomeinnaam.nl (uw domeinnaam.nl vervangt u door uw eigen domeinnaam)

Inkomende mailpoort: IMAP 143 óf POP3 110 

Gebruikersnaam: (uw volledige mailadres)

Wachtwoord: (uw wachtwoord)

Uitgaande mailserver: mail.uwdomeinnaam.nl (uw domeinnaam.nl vervangt u door uw eigen domeinnaam)

Uitgaande mailpoort: 587 (SMTP)

Gebruikersnaam: (uw volledige mailadres)

Wachtwoord: (uw wachtwoord)