Om er voor te zorgen dat bezoekers van uw website standaard gebruik maken van een versleutelde SSL / HTTPS dient u een stukje code te plaatsen in het .htaccess bestand van uw website.

Wanneer het SSL certificaat is geinstalleerd en de SSL verbinding werkt via https://www.domeinnaam.nl dan kunt u er voor zorgen dat al het verkeer automatisch van https://www.domeinnaam.nl naar https://domeinnaam.nl doorverwezen wordt om zodoende een beveiligde SSL verbinding te forceren.

Forceer een website over HTTPS?

Om er voor te zorgen dat alle bezoekers gebruik maken van de beveiligde SSL / HTTPS verbinding plaatst u de volgende regels code in het .htaccess bestand welke u kunt u vinden in de map /domains/domeinnaam.nl/public_html map via FTP of de filemanager van Directadmin.

#Forceer HTTPS
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteCond %{REQUEST_URI} ^/?.*$
RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

Test of de website automatisch doorgezet word naar HTTPS.
Komt er geen groen slotje voor dan is er een grote kans dat er mixed content op uw website staat.

Meer informatie over mixed content is hier te vinden: mixed content oplossen