WordPress kan je snel en makkelijk installeren door gebruik te maken van Installatron. Installatron is een applicatie dat voor al onze klanten met een DirectAdmin hostingaccount gratis beschikbaar is. Met Installatron automatiseer je het installeren en beheren van systemen zoals WordPress, maar ook OpenCart, Magento en andere open source applicaties.

Wat Installatron doet bij een WordPress installatie is het aanmaken van een database en WordPress installeren op een door jou gekozen locatie. En dit allemaal met één druk op de knop. Hier lees je hoe.

Stap 1 – Installatron vinden

Log in op het controlepaneel van je webhosting. De login-gegevens heeft u per e-mail ontvangen. In DirectAdmin vindt u een overzicht door op “Installatron Application Installer” te klikken.
Hier vind je onder anderen een overzicht van applicaties die je met Installatron kunt installeren (zie afbeelding). WordPress staat onder de categorie “Apps for Content Management”.

Stap 2 – Installeren

In het overzicht klik je op WordPress. Je komt nu op een pagina waar wat meer info staat over de laatste versie van WordPress. Rechtsboven klik je op “+ Install this application”. Je krijgt nu wat opties, zoals te zien in de volgende afbeeldingen.

Location en meer
Bij “Domain” kies je op welk domein je WordPress wilt installeren, daarna kies je voor een “Directory” als je dit specifiek wilt aangeven, dit is optioneel. Als de directory nog niet bestaat maakt Installatron deze zelf voor je aan.

Na “Location” krijg je nog de optie om een versie van WordPress te kiezen. Kies hier de versie waar “recommended” achter staat. Zo weet je zeker dat je een stabiele versie installeert.

Installatron biedt ook aan om WordPress automatisch te updaten en backups van je website te maken, en om je database automatisch bij te houden. Dit is voor beginners allemaal aan te raden, omdat het je veel werk uit handen neemt.

Settings
Zoals in de afbeelding te zien, kun je een gebruikersnaam kiezen en een wachtwoord. Het wachtwoord hieronder heeft Installatron zelf aangemaakt. Het is aan te raden om geen wachtwoord te kiezen als “12345”. Het is dus geen slecht idee om het door Installatron aangemaakte wachtwoord te gebruiken.
Vul een email-adres in dat van jou is, je login-gegevens worden hier na de installatie naartoe gestuurd.

Wanneer WordPress geinstalleerd is, krijg je een mail met alle informatie; waar je nieuwe WordPress-website te zien is, waar je kunt inloggen én natuurlijk je gebruikersnaam en wachtwoord.

Let goed op dat je gebruikersnaam geen “admin” is. Zorg daarnaast dat je “Limit Login Attempts” op “Yes” hebt staan, dit voegt een extra laag veiligheid toe aan je WordPress-website (kan nooit kwaad!).

Installeren
Nadat u alles heeft ingesteld druk u op: Install
De WordPress is nu succesvol geïnstalleerd!

Heb je problemen met het installeren dan verzoek ik je per e-mail contact met ons op te nemen. Dit kan via servicedesk@happyhosting.nl