Door middel van een FTP programma kunt u bestanden overzetten van uw computer naar uw website en visa versa. Een voorbeeld van een goed programma is FileZilla. Met de inloggegevens van uw hostingaccount kunt u meestal inloggen via FTP.

In de onderstaande instructies wordt FileZilla gebruikt als voorbeeld maar u kunt het ook gebruiken als voorbeeld met andere programma's. De instellingen die gebruikt worden zijn algemeen bruikbaar.

FileZilla download:

https://filezilla-project.org/download.php?type=client

Stap 1. Nadat u FileZilla heeft geïnstalleerd en opgestart krijgt u het onderstaande scherm te zien. Hier klikt u op het beheer sites knop zoals aangegeven met de pijl.

Stap 2. Hier maakt u een nieuwe site aan waarmee u voortaan snel verbinding kan maken.

• (1) In het 'Host' invoerveld vult u de domeinnaam in, tenzij u de DNS instellingen heeft gewijzigd, dan moet u een subdomein invoeren die gekoppeld is aan de juiste server.
  • (2) Bij 'Protocol' gebruiken wij 'FTP - File Transfer Protocol'.
  • (3) Voor de beveiliging willen wij géén TLS gebruiken maar 'plain FTP'.
  • (4) Bij de 'Logon Type' geeft u aan dat u dit wilt doen via 'Ask for password' en dan vult u bij het 'User' veld uw gebruikersnaam in.

Nadat al deze punten zijn ingesteld klikt u op de knop 'Connect'.

Stap 3. U krijgt een klein scherm waar u het wachtwoord opgeeft, na het opgeven klikt u op 'Ok'.

Stap 4. Als alles goed is gegaan heeft u nu verbinding met uw hosting via FTP, dit kunt u ook zien in de log regels waar zal staan dat de verbinding is opgezet.

• (1) Aan de linkerkant zijn de bestanden die op uw computer staan.
  • (2) Aan de rechterkant heeft u de bestanden die op uw hosting staan.

Door een bestand te slepen van het ene venster naar het andere kunt u bestanden overzetten.